Көліктік визасына арналған құжаттар

C категориялы визаға өтініш білдірушінің әрқайсысы биометриялық белгілерін (он саусақ таңбасы) жеке өзі келіп тапсырады.

Ескерту! Құжаттар пакеті төменде белгіленген тәртіппен жиналады:

1. Фотосуреті бар (белгіленген форматта) сауалнама.

Сауалнама толтырылуына қойылатын талаптар:

Сауалнама әр арыз беруші үшін итальян немесе ағылшын тілінде, немесе транслитте баспа әріптерімен толтырылады. Балаларға жеке сауалнама толтырылады. 18 жасқа дейінгі бала үшін сауалнамада екі ата-ана да қол қояды!!!

Қабылданған стандарттарға сәйкес келетін баспабеттерді ғана қолданыңыз. Сауалнама баспабетін біздің сайтта «Формулярлар» бөлімінде табуға болады.

Фотосуреттерге қойылатын талаптар
Ақ фондағы түрлі-түсті фотосурет – 1 дана. Өлшемдері: 30 мм х 40 мм немесе 35 мм x 45 мм

2. Арыз берушінің жеке мәліметтері мен фотосуреті бар шетелдік төлқұжат бетінің көшірмесі (жеке ақпаратты және барлық алдыңғы Шенген визасы бар беттің көшірмесі, егер бар болса).

3. Шақыру

Келесі мәліметтер көрсетілген, фирмалық баспабеттегі итальяндық көлік компаниясының шақыруы:

• шақырылған тұлғалардың ТАӘ, лауазымы және Қазақстанда жұмыс істеген орны, төлқұжат мәліметтері, кіру күні;

• жүк түрі, жабдықтаушылар мен жөнелту жүргізілетін орындарды көрсетумен (жеткізу-detagli aziende collabatrici);

• тұру бойынша шығындарды өтейтін Италиядағы мекеме немесе жеке тұлға.

• шақырушы тараптың паспортының көшірмесі.

Шенген келісімі елдерінде болатын барлық күндеріңізді растайтын құжаттарыңыз ретінде шақыру қағазын (әрбір түн есептеледі) көрсетуіңіз қажет.

4. Көлік компаниясының фирмалық баспабеттегі хаты:
Арыз берушінің ТАӘ, төлқұжат мәліметтері, бағыты (1-ші және 2-ші қосалқы), машина туралы қосымша мәліметтер (маркасы, тіркеу нөмірі). Хатта жүктер тасымалы Шенген келісімінің елдерінде тіркелмеген көлік құралында жүзеге асырылатындығы көрсетілуі керек.

5. Жүргізуші куәлігі
Жүргізуші куәлігінің әрекет ету мерзімі сұратылатын визаның барлық мерзімін “қамтуы” керек. «С», «E» санаттары ашық болуы керек («D» – міндетті емес).

6.Автокөлік құжаттары:
• Халықаралық көлемдегі сақтандыру
• Техникалық паспорт

7. Жұмыс орнынан анықтама.
Жұмыс орнынан алынған, кәсіпорынның фирмалық баспабетіндегі, ұйымның телефоны мен мекен-жайы, арыз берушінің лауазымы, еңбек өтілі және айлығы көрсетілген анықтама түпнұсқасы талап етіледі. Анықтамада берілген күні көрсетілуі керек. (Виза алуға қажетті құжаттар жинағын рәсімдеу үшін). Анықтамаға ұйым жетекшісі қол қойып, мөрмен бекітіледі. 

Жеке кәсіпкерлер фирманы тіркеу туралы куәлік көшірмесін ұсынады және кәсіпорынның фирмалық баспабетіндегі немесе анықтамада жетекшісінің қол қойылуы керек, мөрмен бекітіледі. Ұмытпаңыз еңбек өтілі және айлығы жазуы қажет.

8. Қаржылық кепілдік
Италия немесе Шенген келісімінің басқа қатысушы елінің аумағына кіруді көздейтін шетелдік азамат оның Италияда тұруын қамтамасыз ететін қаражаттардың жеткілікті көлеміне ие болуы керек.

Қаржылық кепілдік ретінде келесі құжаттардың бірі қабылданады:

•соңғы 3 айдағы ақшалай қаражаттарын қозғалыс туралы есеп бойымен + көшiрменiң ақшалай қаражаттарын бар болу туралы банктен мәлiметi;
• іссапарға туралы бұйрықтың.

Қаржылық кепілдік және жұмыс орнынан анықтама 1 айға ғана жарамды.

Италия аумағына кіру үшін қажетті ақшалай қаражаттар сомасы Италия Ішкі Істер Министрлігімен бекітілген параметрлер негізінде есептеледі. «Қаржылық кепілдік»

9. Барлық отбасы мүшелері тіркелген азаматтарды тіркеу кітабы көшірмесі немесе мекенжай анықтамасы (1 айдан аспайтын жарамды).

10. Шенген елдеріне арналған медициналық сақтандыру

Виза алу үшін Шенген аймағында қолданылатын медициналық сақтандыру талап етіледі. Сақтандыру өтемінің ең аз сомасы – 30 000 еуро. Бірқатар жағдайларда өтемнің кең ауқымын қамтитын сақтандыру талап етілуі мүмкін.

Шетелге шығатын азаматтардың медициналық сақтандыру полисін Виза орталығында рәсімдеуге болады:

• сақтандыру өтем сомасын 30 000 еуродан 50 000 еуроға дейінгі шектерде таңдауға болады;

• ұсынылған қызметтер құны қол жетімді (сақтандыру компанияларының сату кеңселеріне қарағанда төмен);

• полис төлемі теңгемен келісім-шарт жасалған сәттегі бағамы бойынша жүргізіледі;

•сақтандыру полисi паспорттың нөмiрiне рәсiмделедi;

Назар аударыңыз!!! Сақтандыруды кеңседен тыс рәсімдеу кезінде айлакерліктің алдын алу үшін сақтандырушы агенттің өкілеттіктерін растайтын құжаттармен танысу керек.

11. Шетелдік төлқұжат 
Шетелдік төлқұжаттың әрекет етуінің аяқталу мерзімі сұратылатын визаның әрекет етуі аяқталатын мерзімнен кем дегенде 3 айға асуы керек. Төлқұжатта виза қою үшін кем дегенде екі таза бет және берілген күннен бастап 10 жыл мерзімде ғана жарамды болуы керек

Отбасылық байланыстарды білдіретін дәлел құжаттары (Неке туралы куәлік, оның ішінде тұрмыстық құрамын дәлелі, балалардың туу туралы куәлігі); отбасы бар немесе Шенген аймағының елдерінде басқа жеке байланыстарды растайтын құжаттар.

12. Дербес деректердің өңдеуіне деген ынтымақ. (формулярлар)

13. Жеке куәлік Келісім-шарт жасау үшін Қазақстан азаматының немесе кез келген басқа мемлекет азаматының жеке куәлігі .

14. Консулдық алым текқана теңгемен төленеді.

• Қысқа мерзімді визасы C  түрі , құны- 60 еуро
• Ресей Федерациясының, Украинаның, бұрынғы Югославияның (Македонияның, Сербияның, Черногорияның), Албания, Грузия, Армения және Молдавияның азаматтары үшін - 35 еуро 

Консулдық алым келесі санатты азаматтардан алынбайды:
• 6 жасқа дейінгі балалар
• Еуроодақ елдерінің азаматтарының жақын туыстары (ата-анасы, жұбайы, балалары)

Сізге консулдық алым мен қосымша қызметтерден басқа Visa Centre қызметтеріне ақы төлеу қажет екендігін хабарлаймыз. Қызмет құны туралы сіз осында таба аласыз.

Құжаттарды рәсімдеу ережелерімен Сіз «Маңызды ақпарат» бөлімінен таба аласыз.

Қосымша сұрақтар туындаған жағдайда, ақпаратты телефон арқылы немесе электронды пошта арқылы жасай аласыз. Толығырақ …